Παπαβασιλείου Μαρία

Δημοσιεύτηκε από τον/την admin στις

«Πιστεύω ακράδαντα ότι και διδάσκω: Η Πολιτική είναι τέχνη… Η τέχνη του εφικτού κι όχι του επιθυμητού. Απαιτεί ήθος, αρετή, αξίες, ικανότητες, εμπειρία και γνώση. Κυρίως συνέπεια λόγων και έργων. Στην αυτοδιοίκηση οι σταθερές αξίες είναι εκείνες που μας ενώνουν, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη για την ενεργό συμμετοχή και δράση. Η Αγάπη και το ‘Όραμα για τον τόπο μας, για το νησί του Ήλιου και του Φωτός, για τη Ρόδο ωθούν κι εμένα στο «ταξίδι» της αυτοδιοίκησης.
Με τον Φώτη Χατζηδιάκο και την Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών», ξεκινήσαμε ΜΑΖΙ το ταξίδι και συνεχίζουμε αποδεικνύοντας ότι #
ΜιλάμεΜεΕργα»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Μαρία Παπαβασιλείου του Εμμανουήλ και της Αργυρώς Γιαννά γεννήθηκε στο Τορόντο Καναδά. Κατάγεται από το Ασκληπιείο Νότιας Ρόδου. Είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην πόλη της Ρόδου Δωδεκανήσου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Απέκτησε τον Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών: «Επιστήμες της αγωγής – Εκπαίδευση με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών» του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατέκτησε το Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Αγγλικής γλώσσας και πιστοποιήθηκε σε βασικές δεξιότητες και γνώσεις που αφορούν στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.). Επί σειρά ετών συμμετείχε με παρακολούθηση ή εισηγήσεις σε σεμινάρια, επιμορφώσεις, συνέδρια, ημερίδες των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας, αλλά και Επιμελητηρίων, Οικονομικού και Εμπορικού. Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος, υπεύθυνη λογιστηρίου και εσωτερικού ελέγχου, σε ομίλους εταιριών και επιχειρήσεις πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα,. Αποτέλεσε ενεργό μέλος του Οικονομικού επιμελητηρίου Ελλάδος του τμήματος Δωδεκανήσου. Η αγάπη της για την οικογένεια, την παιδεία και την εκπαίδευση την ώθησε στην αλλαγή επαγγέλματος. Σήμερα εργάζεται ως οικονομολόγος – καθηγήτρια, λειτουργός της δημόσιας εκπαίδευσης για το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, υπηρετώντας σε Γυμνάσια και Λύκεια του νησιού (χωριά και πόλη) με διδακτική εμπειρία από το 1999. Διδάσκει μαθήματα που αφορούν Βασικές Αρχές Κοινωνικών – Οικονομικών Επιστημών, Πολιτική Παιδεία κ.α. Η αγάπη της για τον συνάνθρωπο, την παράδοση, τον πολιτισμό και την ίδια τη ζωή, την ώθησε από τα εφηβικά της χρόνια να είναι μέλος Πολιτιστικών Συλλόγων και μέλος Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η αγάπη της για τον τόπο καταγωγής της, όπου απέκτησε την αίσθηση του «εμείς» και του «ανήκειν», την κατέστησε υπηρέτη της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού στη θέση της προέδρου συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου Νότιας Ρόδου, από το 2014. Στάση ζωής της αποτελεί η ενεργός συμμετοχή και η δράση ως άνθρωπος, ως κοινωνικό και πολιτικό ον. Όνειρο ζωής της είναι η ψυχική και σωματική υγεία, η ευημερία και η πρόοδος κάθε παιδιού, ατόμου και κοινωνίας.

Κατηγορίες: Υποψήφιοι